Понеділок, 20.05.2024, 07:12
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2021 » Серпень » 13 » Участь у регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування»
13:07
Участь у регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування»

           13 серпня 2021 року в м. Буча відбувся  регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування».

 Березанську міську територіальну громаду на  форумі представляли  перший заступник міського голови - Хруль Руслан Федорович  та начальник відділу освіти - Загорулько Оксана Володимирівна.

До учасників форуму з вітальним словом , побажаннями, наголошуючи на актуальність змін у дитячому харчуванні, звернулась Дружина президента,  перша леді ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА.

На початку форуму виступили міністр освіти і науки України Шкарлет Сергій, міністр охорони здоров’я України Ляшко Віктор, голова Київської обласної державної адміністрації Володін Василь, які наголосили на складові оновлення нормативної бази, строки реалізації реформи, очікуваний результат,обсяг   можливостей громади на місцях в організації дитячого харчування.

З  тлумаченнями про нові норми меню, «гнучкий» перехідний період в реформуванні, технологічні карти, розширення асортименту їжі, відзначенням, що кухар основний реалізатор реформи, нові технології приготування  звернулися державний експерт директорату громадського  харчування, Скапа Тетяназасновник соціального проєкту " Нове шкільне харчування» Клопотенко Євген розповів про розроблене оновлене меню для закладів освіти та особливості оновлених страв. Заступник міністра освіти Віра Рогова наголосила на ключові ролі кухаря в реформі харчування.

Також було розглянуто питання новітніх стандартів громадського харчування, якісного і проєктного  підхіду до публічних закупівель.

Вразила практична частина форуму "Приготування повноцінного денного раціону", а саме для 600 учасників форуму залучені кухарі приготували 7 основних страв за 45 хвилин!

На закінчення форуму дискусійний етап: запитання відповіді.

Певні, що регіональні освітянські колективи спільно із зацікавленими представниками громад активно розпочнуть впровадження нових стандартів дитячого харчування, імплантуючи успішний  досвід інших країн у свою реформаторську діяльність на місцях.

Переглядів: 126 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024