Субота, 27.04.2024, 22:46
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2024 » Лютий » 5 » Психологічний тренінг самодопомоги та допомоги іншим від Ізраїльської коаліції
11:55
Психологічний тренінг самодопомоги та допомоги іншим від Ізраїльської коаліції

З 29.01 по 31.01.2024 року  практичні психологи освітніх закладів громади взяли участь у  триденних тренінгах «Навички психологічної самодопомоги та допомоги іншим»  в: Ірпені, Білій Церкві та Борисполі.
Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки, укладеному меморандуму між Ізраїльською коаліцією по роботі з травмою в Україні. Ізраїльська коаліція травми - це асоціація неурядових організацій, що займаються психосоціальною підтримкою населення, які постраждали від різного роду катастроф, в тому числі від війни. Асоціація станом на сьогодні має у своєму складі більше 40 організацій-партнерів. Вони відповідають за різні напрямки та співпрацюють здержавними органами як на центральному, так і на місцевому рівні. Окрім іншого, до їх завдань також входить організація і забезпечення діяльності Центрів стресостійкості,
національна гаряча телефонна лінія, підготовка персоналу, робота з молоддю тощо.

       З моменту свого заснування в 2001 році ITC, базуючись на передовій практиці і досвіді, моделях і доказових методах психотерапії та соціального супроводу, зосереджується на розбудові  потенціалу, стійкості громади та підвищенні ефективності долання наслідків травматичних подій, як в самій країні Ізраїль так і в усьому світі.
         Багаторічний досвід Ізраїлю в підготовці населення до надзвичайних стресових подій та мінімізації їх наслідків робить ізраїльських спеціалістів та спеціалісток експертами світового рівня. Так, фахівці та фахівчині
ITC реалізовували навчальні програми та впроваджували необхідні кризові інтервенції в Шрі-Ланці, Гаїті, Індії, Франції (Тулуза та Париж), Японії, Непалі, Філіппінах, Чечні, Німеччині, Йорданії. В США – робота з наслідками нападу під час Бостонського марафону, після повені в Х’юстоні (штат Техас), Лас-Вегас, Паркленд (штат Флорида), після випадків стрілянини в Ель-Пасо, теракту у Піттсбурзі та у Лос-Анджелесі після масштабних лісових пожеж.
      З 2014 року
Israel Trauma Coalition (ITC) активно веде діяльність в Україні.
       
ITC проводить навчальні програми, спрямовані на формування навичок та компетенцій самодопомоги – індивідуальних, сімейних чи громадських.

       На тренінгу практичні  психологи  освітніх закладів з’ясували сутність стресу, травматичного стресу та їх впливу на людину,були  висвітлені протоколи самодопомоги та протоколи надання першої психологічної допомоги. Розглянуто основні реакції, симптоми впливу травматичних подій на людину та основні види допомоги в залежності від плину часу з моменту надзвичайної  події.
        Доречно було проаналізовано основні принципи взаємодії з людиною, що зазнала травматичного впливу та висвітлено явища вигоряння, втоми від співчуття та вторинної травматизації, їх запобігання.

       Під час тренінгу було запропоновано багатовимірну модель подолання стресових і надзвичайних подій. Детально розглянуто основні аспекти горювання та підтримки згорьованої людини.

       Певні, що всі ці матеріали та набуті знання будуть використані фахівцями та фахівчинями ментального здоров’я, які цікавляться здатністю особистості протистояти надзвичайним подіям.

      Військові дії та кризові періоди є випробуванням для міцності та стійкостілюдської душі. Саме  з  цієї причини важливо мати знання та навички, які допоможуть зберегти  ментальне здоров'я та підтримати психічне благополуччя.

 

Переглядів: 20 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024