Понеділок, 20.05.2024, 08:53
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2021 » Серпень » 17 » Навчаємось харчувати по - новому
13:59
Навчаємось харчувати по - новому

З метою організації здорового харчування для формування здорових, свідомих, освічених громадян держави Україна відділом освіти було організовано 17 серпня навчальний семінар для сестер медичних освітніх закладів  «Реформа системи дитячого харчування».

Семінар розпочала начальник відділу освіти Оксана Загорулько, яка днями була делегатом  регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування» в м. Буча, котрий проводився  за ініціативи Дружини президента Олени Зеленської.

Оксана Загорулько доступно інформувала про головні напрямки реформування шкільного харчування, нововведення у підборі продуктів, калоражу, складання щоденного та сезонного  меню з метою отримання дітьми безпечних харчових продуктів, які залишаться з ними і в дорослому житті. Вдало була представлена презентація  змін у меню, технологічних картах, вимоги до підбору продуктів, організації контролю та інше.

Із практичними пропозиціями та типовим оновленим меню звернулася до слухачів сестра медична Березанського НВК  Світлана Сидоренко. Приємно, що виступ супроводжувався власними висновками, пробами,  переконаннями, пропозиціями, якими вона щедро ділилася із колегами.

Також із своїм баченням інновацій у дитячому харчуванні в дошкільних закладах виступила сестра медична я/с «Ромашка» Ольга Лесенко, яка доступно іі переконливо презентувала  позитивні зміни у меню дошкільнят, методику подачі нових ще невіданих дітьми  назв, смаків та поєднання продуктів, прянощів.

Приємно, що присутні активно обговорювали ресурсне забезпечення продуктами освітніх закладів, складання сезонного меню,, як інструменту переходу на нові норми, сучасний технологічний процес, роль кухарів у реалізації реформи.

Як підсумок обговорення організації дитячого харчування  завідувачкою я/с «Ластівка» було підведено підсумок роботи освітніх закладів в системі НАССР, аналіз виконання вимог нормативної бази впродовж року, виклики під час провадження, виконання контрольних стандартів інше.

Приємно, що по закінченню  присутні відзначили, що людям, які живуть в час реформ потрібно сміло  і в повному обсязі приймати виклики сьогодення, стати особистістю для пошуку імплементації змін в організації харчування в кожному освітньому закладі.

  

 

 

Переглядів: 136 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024