Четвер, 02.05.2024, 23:29
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2023 » Листопад » 28 » На марші освітян громади ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів
11:42
На марші освітян громади ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів

Стало освітянською традицією у листопаді 2023 року здобувачі освіти освітніх закладів Березанської міської ради активно беруть участь у ІІ                      (регіональному)  етапі  Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році.

  Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки  Київської обласної державної адміністрації, графіка та умов проведення випробування  проходять в очному форматі з дотриманням заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні.

Олімпіада – це один з видів інтелектуальних змагань, в яких участь може взяти як одна дитина, так і декілька представників від освітнього закладу – переможців І (шкільного) етапу. Чи не найважливішою складовою кожної олімпіади є  особиста мотивація учнів до самовдосконалення, освоєння нових знань і відкриття нових горизонтів.

Варто зазначити, що  саме на  ІІ (регіональному) етапі олімпіад, в не- звичних для учасника умовах, можливо в якійсь мірі навіть стресових, учні демонструють всі свої  інтелектуальні і творчі можливості.

 Після  перевірки робіт  членами журі учні-переможці  представлятимуть  нашу громаду на  ІІІ (обласному) етапі.

Приємно, що вже  маємо можливість константувати  перші перемоги на ІІ етапі. Досягнення наших учнів – результат наполегливої праці, творчого пошуку і  знань. Це ще один крок до відзначення  якісних  освітніх послуг, які надають педагоги нашої громади!

Відомо, що кожен школяр, який бере участь в олімпіаді, мріє про перемогу. Але  головний принцип олімпіади - не перемогти, а взяти участь, перебороти та випробувати себе, оцінити свої знання.

Враховуючи нововведення та інновації в галузі освіти у незалежній Україні олімпіади, як відголосок радянського минулого, коли за успішність учням давали грамоти, давно віджили своє. Сьогодні про олімпіади, як і про будь-який тип учнівських змагань з конкретних дисциплін варто говорити як про метод заохочення, особистих досліджень та висновків кожного здобувача освіти і базувати організацію таких змагань не на «дусі перемоги», а на конкретній допомозі талановитим дітям та підліткам у наступних  навчальних досягненнях та правильному виборі майбутньої професії. У цьому випадку переваги та бонуси від участі в таких олімпіадах автоматично слугуватимуть заохоченням для навчання і розвитку, адже олімпіади та інші предметні змагання є одним з мотиваторів до більш глибокого вивчення предмету, згуртування колективу однодумців і допомагає реалізуватися кожному окремо. Дитина, яка часто змагається на олімпіадах психологічно більше готова до ЗНО, бо має навички роботи 3-4 годин  безперервної роботи і зібраності в певний момент часу.

Було б не вірно не відзначити  суттєвий внесок у підготовку й проведення олімпіадних змагань, який вносить учитель, наставник – компетентний помічник і консультант, організатор колективної чи самостійної пізнавальної діяльності, який безпосередньо працює з дітьми, організовує і проводить шкільний тур олімпіади, готує своїх учнів до наступних етапів.

Хочеться сердечно побажати  наставникам та їх учням  подальших успіхів та перемог під мирим небом, віри у свої сили, упевненості у подальших конкурсних випробуваннях як вагомий особистий внесок у таку жадану українську Велику Перемогу!

Переглядів: 22 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024