Четвер, 02.05.2024, 23:40
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2017 » Листопад » 20 » ХYІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика
16:37
ХYІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

У суботу, 18 листопада 2017 року, на базі Березанського навчально-виховного комплексу відбувся ХYІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, в якому взяло участь 16 учасників ЗНЗ міста.

На третій (обласний) етап визначено:

  • серед учнів 34 класів – Хмарука Тимура, учня Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1,
  • серед учнів 58 класів – Одиноку Катерину, ученицю 8 класу Березанського НВК,
  • серед учнів 911 класів – Чернявку Владислава, учня 10 класу Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4.

Приємно те, що Катерина та Влад не перший рік є переможцями міського етапу вищевказаного конкурсу та щоразу показували високі результати в ІІІ етапі.

Одним із завдань конкурсу було творче – написання твору на одну із тем: «Якщо я стану Президентом України…», «Яка найбільша радість в світі?» (для учнів 4-х класів).

На мить вчитайтесь у роздуми дітей: «…найбільша радість – життя. Де ж ти ще почуєш такий спів пташок, мелодію осіннього дощу? В житті ти можеш все: – плавати, ходити, співати, танцювати…» «Я живу, щоб допомагати бідним, щоб вони жили краще, раділи життю. І хоч я не багач, та все одно я життєрадісний»

А в роздумі «Якби я став Президентом України…», діти не по-дитячому мріють «зробити наше життя кращим, заборонивши викидати у повітря шкідливі речовини, часте полювання на тварин та вирубування дерев. Я постараюсь закінчити війну та ніколи її не починати…»

Це лише роздуми наймолодших конкурсантів, але чому б нам, дорослим, до них не прислухатися?!

Найстарші ж конкурсанти поділилися своїми думками про почуття вдячності, яке повинна мати кожна людина у світі. Приємно вражає, що приклади наводять не лише з літературних творів, а й з власного життя, де глибоко та душевно дякують батькам, вчителям та вихователям, і навіть своїм друзям.

Віримо, що серед нас не байдужа, вдячна та вихована молодь, яка неодмінно виборе європейське майбутнє для нашої неньки - України !

Переглядів: 313 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024