П`ятниця, 17.05.2024, 12:51
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2023 » Серпень » 21 » Готуємось до 2023-2024 навчального року
09:09
Готуємось до 2023-2024 навчального року

Лічені дні залишилися до початку нового 2023-2024 навчального року. Місцеві органи виконавчої влади та заклади освіти здійснюють відповідні кроки щодо законодавчого, нормативно-правового врегулювання питань та виконання заходів, що направлені на формування безпечного функціонування закладів освіти в частині організації освітнього процесу, оновлення змісту освіти, захисту прав здобувачів освіти та педагогічних працівників, враховуючи вимоги військового часу. Звісно, підготовка до нього тривала протягом всього літа, починаючи з 31 травня.

 Варто відмітити, що в цьому році підготовка проходить у більш виваженому, спланованому та спокійному режимі в порівнянні з минулим літом. Відомо, що людина звикає до всього і до негативних небажаних життєвих сюжетів  в тому числі, тому перший психологічний стрес пройшов і почалася розмірена робота з метою збереження життя дитячого населення та руху до перемоги.

 Чому надаються першочергові переваги? Звісно ж, створенням безпечних умов в організації освітнього процесу. Наразі продовжується  робота над облаштуванням та створенням комфортних умов у найпростіших укриттях. Так, уже  вдалося забетонувати підлогу в укритті ліцею №2 та 4, ведуться такі ж роботи в Ярешківській гімназії,  розпочалися роботи в ліцеї №3 та Лехнівській філії Березанського ліцею №3. Також  тривають роботи з капітального ремонту протирадіаційного укриття, облаштованого  у Будинку культури, яке використовується здобувачами освіти та працівниками Березанського  ліцею №1. Планується  облаштування додаткового входу в укриття Лехнівської філії Березанського ліцею №3. Триває процес оформлення проектно - кошторисної документації для  будівництва сховища для учасників освітнього процесу  Яблуневої гімназії.

Приємно, що в умовах війни вдається удосконалювати,осучаснювати  матеріально-технічну базу освітніх закладів, зокрема  за рахунок залучення коштів Європейських країн. Так, дякуючи партнерським відносинам із Громадою німецького міста Пуллах,  освітні заклади нашої громади отримали  три сучасні мультимедійні комплекси для найбільш чисельних шкіл ТГ (ліцей №1, 3, 4), та  планшети для користування здобувачами освіти  в шкільному цифровому центрі освітніх закладів. Поповнилось забезпечення навчальними планшетами: 15 штук із Франції для опорного освітнього закладу Березанський ліцей №3 (програма «Розумники») за програмою співпраці з Регіоном  Іль - де Франц .

 За кошти ООН в рамках програми ЮНІСЕФ придбано обідні столи для їдалень опорних закладів – Березанський ліцей №3 та Садовий  ліцей.

Принагідно повідомляємо, що в літній період за окремим графіком та заявами батьків в громаді функціонують дошкільні заклади. Їх  щоденно відвідують близько двохсот юних березанців,  які навчаються та виховуються, підростають та, як і дорослі, мріють про Велику Перемогу. На жаль, і влітку дошкільники по кілька разів під час повітряної тривоги разом з наставниками організовано спускаються у найпростіше укриття, враховуючи вимоги   військового часу.

Протягом всього літа триває процес поповнення бібліотечних фондів підручниками, зокрема  для здобувачів освіти  Нової Української школи.

Всі освітні заклади працюють над благоустроєм прилеглих  територій, які  мають ошатний вигляд. Приємно  відмітити, що роботи по благоустрою тривають протягом всіх літніх місяців. Найбільш часто стояла проблема косіння трави, але на допомогу завжди приходили комунальні служби громади. Подвір’я та озеленені прилеглі території  освітніх закладів ТГ стали місцем відпочинку, фотозонами для всіх жителів, що є свідченням  авторитетності та привабливості осередків освіти громади.

Протягом літніх відпусток, так як і протягом всього терміну війни із рф, освітяни не стоять осторонь волонтерської діяльності: збирають гуманітарну допомогу для жителів Херсонщини, виготовляють в родинах та передають смаколики для ЗСУ, плетуть маскувальні сітки,  донатять на потреби військових, зокрема земляків, які теж навчалися і виховувалися тут,  у наших школах.

Наразі проходить комплектування мережі освітніх закладів. Попередньо – це 2670 здобувачів освіти 1-11 класів та 510 вихованців дитячих дошкільних закладів. В освітніх закладах  збільшується кількість учнів та вихованців зі статусом ВПО. В цьому році теж є  учні наших освітніх закладів – ЗПО, які планують навчатися за дистанційною формою, тимчасово проживаючи на території інших держав. Враховуючи стан здоров’я дітей та необхідний рівень індивідуальної підтримки дітей з ООП, буде функціонувати 36 інклюзивних класів  та 7 інклюзивних груп у дошкільних закладах.

Головне питання, що цікавить всі родини, які мають школярів та й самих учнів – яка форма навчання буде обрана у 2023 – 2024 навчальному році?До речі, за період карантину та військового часу батьки належно оцінили вагомість денної форми навчання,  адже все вірно оцінюється в порівнянні. Освітяни Березанської міської територіальної громади сповнені енергії, ентузіазму та готові надавати якісні освітні послуги, наближаючи Перемогу своєю сумлінною працею!

Враховуючи стан безпекової ситуації, місткість укриттів, кількість здобувачів освіти, наявність небезпек та тривог,   надаючи перевагу очному навчанню,   вже обрано та чекаємо дозволу обласної військової адміністрації на роботу освітніх закладів Березанської міської ради у  змішаному режимі: поєднання очної та дистанційної форми навчання за індивідуальними розкладами кожного освітнього закладів.

 Педагогічні та трудові колективи освітніх закладів, батьківська громадськість та пересічні громадяни намагаються створити оптимально  належні  умови для навчання та виховання підростаючого покоління із постійним  сподіванням  на спокійний рік та найшвидшу Велику  Перемогу!

 

Переглядів: 46 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024