Неділя, 28.04.2024, 17:28
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2024 » Лютий » 16 » Безпека школярів – понад усе!
13:43
Безпека школярів – понад усе!

Формування ключових та стійких компетенцій у безпековому просторі сьогодення  – одне з головних завдань батьків та освітян.

Так, у рамках спільного проєкту Національної поліції та ДСНС України спільно із представниками ювенальної превенції  провели цікаві та змістовні інформаційно-профілактичні заняття  в мобільному класі безпеки. За підтримки Unicef до учнів Лехнівської філії Березанського ліцею № 3 завітав Мобільний клас безпеки з метою доступно пояснити дітям правила безпечної поведінки під час повномаштабного  вторгнення.  Під час зустрічі фахівці ДСНС розповіли дітям правила мінної та пожежної безпеки, роз’яснили,  як запобігти пожежі в будинку та навчали алгоритму дій при займанні чи сильному задимленні в оселі. Навчили правильно користуватись первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками..

Інспекторським складом відділу запобігання надзвичайним ситуаціям  спільно з представниками Національної поліції проведено навчальні заняття з учнями філії  на базі Мобільного класу безпеки.

Учні із зацікавленістю слухали про вибухонебезпечні предмети та правила пожежної безпеки, закріпили алгоритм дій при виявленні підозрілого предмету, побачили, як виглядають вибухові пристрої.

Завітавши до мобільного класу учні мали змогу приміряти форму працівників оперативних служб і перевтілитися в рятувальну команду, девізом якої стало гасло українських рятувальників «ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ», дізналися, що рятувальники мають бути сильними і сміливими. А щоб здобуті знання не забувалися, діти отримали від фахівців буклети та наочність з протимінної тематики.    Під час зустрічі фахівці ДСНС розповіли дітям правила мінної та пожежної безпеки, роз’яснили,  як запобігти пожежі в будинку та навчали алгоритму дій при займанні чи сильному задимленні в оселі. Навчили правильно користуватись первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками    Під час зустрічі фахівці ДСНС розповіли дітям правила мінної та пожежної безпеки, роз’яснили,  як запобігти пожежі в будинку та навчали алгоритму дій при займанні чи сильному задимленні в оселі. Навчили правильно користуватись первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками..

   Співробітники ДСНС розповіли дітям про важливість дотримання правил безпеки у воєнний час, що робити при сигналі “Повітряна тривога” та дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Учні навчилися в’язати рятувальні вузли, користуватися первинними засобами пожежогасіння, надавати першу домедичну допомогу та вживати заходів безпеки в умовах надзвичайної ситуації.

Працівники Національної поліції повідомили про правила безпеки дорожнього руху, профілактику булінгу, насильства та жорстокого поводження, роз’яснили права та обов’язки неповнолітніх, обговорили питання безпеки у кіберпросторі.

Наявність сучасного устаткування та засобів для інтерактивних занять допоможуть дітям навчитися реагувати на найрізноманітніші надзвичайні ситуації та не потрапляти в них. Адже інформація і знання про власну безпеку допоможе зберегти не одне життя в період російської агресії.

Такі заняття допоможуть зберегти не одне життя,  сприяють підвищенню культури безпеки серед учнівської молоді та батьківської громади.

Переглядів: 22 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024