Неділя, 05.05.2024, 13:41
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради
Вітаю Вас Гість | RSS

З м і с т
Наші заклади









Головна » 2023 » Грудень » 11 » Акція "16 днів проти насильства" в закладах загальної середньої освіти в Березанській міській територіальній громаді
11:10
Акція "16 днів проти насильства" в закладах загальної середньої освіти в Березанській міській територіальній громаді

З 25 листопада до 10 грудня включно, в Україні проходила  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В цій акції брали участь тисячі громадян з більш ніж 100 країн світу,  активізуючи свої зусилля заради  підвищення  розуміння та обізнаність співвітчизників про всі форми насильства.

З метою привернення уваги учнівської молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми, формування в свідомості школярів нетерпимого ставлення до насильства, акцентування уваги щодо насилля під час війни в освітніх закладах Березанської міської ради також проведено ряд заходів, зокрема у  Березанському ліцеї №1   відповідно  затвердженого  плану з виховної роботи  відбулася цікава та змістовна зустріч учнів із    працівниками ювенальної поліції та служби у справах дітей Людмилою Івасенко та Яною Рахубою. Практичний психолог ліцею Наталя Смірнова провела тематичні  зустрічі, анкетування, тренінги  на теми: "Проблеми насилля та жорстокості стосуються кожного" у 6-7 класах;  «Булінг чи конфлікт» в 7-9 класах; «Ненасильницьке спілкування»  у 7-8 класах.   Класні керівники   провели тематичні заходи, зокрема опрацювали із здобувачами освіти  власні розробки презентацій, квестів, бесід на дану тематику.

 Колектив Березанського ліцею № 3 з усвідомленням серйозності життєвих труднощів і об'єму негативних явищ з якими можуть зіштовхнутись підлітки,  відповідально відносяться до наданої інформації, її сприйняття та усвідомлення. З учнями 11-А класу проведено відеоурок «Почни говорити» з метою ознайомлення з правами людини,  обговорення способів правомірних реагувань на неправомірні дії однолітків; поведінку підлітка в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права. Також було переглянуто фільм "Станція призначення - Життя" , що сприяло ще раз  переконатися в тому,  що життя - це неоціненний скарб, який потрібно берегти. Учні 8-Б класу  малюнково  виразили власні переконання щодо проявів насильства, Пригадавши алгоритм дії в разі участі у будь - якій форми насильства. Здобувачі освіти 7-А класу  переглянули презентацію, щодо  видів насильства, алгоритму  дій. Учні підготували тематичні малюнки та обговорили дану проблему, поділилися власними думками та можливими способами, як протидіяти діям насильницького характеру. В 6-А класі пройшла  виховна година «Сім’я, де тебе люблять». «Сім’я» має відношення до «семені» та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім’ї.

Діти усвідомили, що людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли має підтримку - надійний  причал, де від бід і незгод знайдеш спокій та затишок.

У Березанському ліцеї №4 під час проведення акції «16 днів проти насилля» проведено різнопланові заходи, які охопили різновікову  учнівську аудиторію. Протягом тижня учні 5-11 класів створювали соціальну рекламу «Ми проти насилля», вдало розкрили проблему  домашнього насилля, рекламуючи, як протидіяти тим чи іншим його проявам.

Цікаві заняття з елементами тренінгу проведені практичним психологом, зокрема для 6-х класів «Як захистити себе від насилля?»,   для 8-х класів «Права і свободи твої, дитино» де учні вчилися уникати небезпечних ситуацій у житті,виховувати розуміння основних цінностей  особистості.

Важливою стала зустріч учнів із інспектором ювенальної превенції відділу поліції. Людмилою Івасенко , яка  провела змістовну бесіду з учнями 9-А та 8-А класів «16 днів проти насилля» та обговорили практичні шляхи виходу із небажаних ситуацій.

Лідери учнівського самоврядування провели цікаву розвиваючу гру «Володар кілець», яка підвищила рівень знань щодо проблем, пов’язаних із проблемними питаннями.

Також  тематичні заходи «16 днів проти насильства» відбулись  у Лехнівській філії Березанського ліцею №3, зокрема  година спілкування “Ми – різні, але ми –  рівні” та акції “Синя стрічка – проти насильства”. Для кращого візуального сприйняття акції учнівське самоврядування підготували символічні сині стрічки – символ насильства , які прикріплювали всім учням і вчителям, учасникам   заходу. Молодші школярі організували флешмоб “Наші долоньки проти насильства”. З учнями школи проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка.

Учні Ярешківської гімназії також в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» переглядали мультфільми, які навчали бути обережними та небайдужими до протиправних дій, відео: «Насильство. Як себе захистити», «Вибери добро», «Будьте добрі одне до одного».

Здобувачі освіти Садового ліцею організували тематичну  виставу дитячих малюнків та  плакатів "Дитяче мистецтво проти насильства", що стало  унікальною можливістю  висловити свої думки та відчуття стосовно насильства через мистецтво, а також поширити  ідею про те, що кожен може зробити свій внесок у боротьбу зі злом. Малюнки на тему "Щаслива сім’я – без насильства" вказують на важливість безпечного та здорового оточення для дитини. Окрім того, на уроках спілкування широко застосовувались    рекомендовані  до використання в закладах загальної середньої освіти інформаційно-довідкові матеріали на тему «Моя приватність», розроблені громадською організацією «Мінзмін», спільно з Міністерством цифрової трансформації.  

Підсумовуючи результативність заходу для підростаючого покоління громади,  педагоги – наставники намагались переконати, що насильство та жорстоке поводження – головні причини болю та страждань. Світу потрібно прикласти багато зусиль, щоб подолати його. Проте ДОБРО ЗАВЖДИ ПЕРЕМАГАЄ зло, треба лише навчитися розрізняти їх.


Переглядів: 27 | Додав: berezan-osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПедПреса
МОН
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Rombas © 2024